Bütün Gıda Maddeleri Ambalajlı Satılmalı

Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, gıda güvenliğinde ambalajın önemine dikkat çekti. Tüketiciye gıdayı en doğal haliyle ulaştırmanın en güvenilir yolunun ambalaj olduğunu belirten Eser Erginoğlu, israfın önlenmesi ve hijyenin sağlanması için bütün gıda maddelerinin ambalajlı satılması gerektiğini vurguladı.

İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir açıklamada bulundu. Ambalajın gıda güvenliğini sağlamanın başlıca araçlarından biri olduğuna dikkat çeken Eser Erginoğlu, tüm insanların güvenilir, kaliteli ve sağılıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirecek gıdaları satın alma ve tüketme hakkı bulunduğunu kaydetti. Ambalajın tüketiciye gıdayı en doğal haliyle ulaştırmanın en güvenilir yolu olduğunu belirten Eser Erginoğlu, israfın önlenmesi ve hijyenin sağlanması açısından bütün gıda maddelerinin mutlaka ambalajlı satılması gerektiğini bildirdi.

Ambalajlar taşıdıkları ürünü korumakla yükümlüdür

Yaptığı açıklamada ambalajların taşıdığı ürünü korumak gibi önemli bir görevi olduğunu kaydeden Eser Erginoğlu, “Ambalajlı gıdalarda kalite kaybı yavaş olduğu için ürünlerin raf ömrü uzuyor. Bu sayede israfın önlenmesine de katkı sağlanmış oluyor” dedi. Gıda ambalajlarının değişime ve yeniliğe açık, teknolojik gelişmelerin sürekli uygulandığı sistemleri içerdiğini söyleyen Erginoğlu, teknoloji ve inovasyonu yakında takip eden firmaların bu değişimi çok daha kolay yakaladıklarını açıkladı.

Sektör 975 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşacak

Açıklamasında küresel ambalaj sektöründe yaşanan gelişmelere de değinen Eser Erginoğlu, sektörün 2018 yılında 975 triyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşmasını beklediklerini bildirdi. Bu rakamın yarısını gıda ve içecek, diğer yarısını ise fırıncılık ürünleri ve kahvaltılık gevrekler, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ambalajlarının oluşturduğuna dikkat çeken Erginoğlu, “Cam, pet ve plastik ambalajlar tüm dünyada artık yeterliliğini yitirmeye başladı. Özellikle aç-bitir özellikli ürünlere ilginin artması ve porsiyonların küçülmesi esnek ambalajları bütün dünyada trend haline dönüştürdü” dedi. Dünya esnek ambalaj pazarının yılda ortalama yüzde 5 büyüdüğünü açıklayan Eser Erginoğlu, “85 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşan esnek ambalaj sektörü, 2020’de 100 milyar dolarlık büyüklüğü görecek. Türkiye esnek ambalaj pazarı da yüzde 5’lik büyüme oranı ile dünya trendini yakalamış durumda” dedi.

“Sorumluluğumuzun bilincindeyiz”

İspak Ambalaj’ın sağlıklı ve güvenilir gıda ambalajları konusunda sorumluluğunun bilincinde olduğunu belirten Eser Erginoğlu, “Ambalaj Önemlidir mottosu ile üretim yapan şirketimiz sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda atacağı adımlarla ülkemizin ve sağlıklı bir dünyanın geleceğine hizmet etmeye devam ediyor” dedi. 40 yılı aşkın tecrübesinin yanı sıra yenilikçi ve ilerici bir ekibe sahip olduklarını bildiren Erginoğlu, her türlü işlenmiş gıda, şekerleme, çikolata, süt ve süt ürünleri, ilaç, kozmetik, içecek, beyaz eşya, izolasyon sektörleri için ambalaj çözümleri üreten İspak Ambalaj’ın Save Food, ESA (European Snacks Association) ve INC ( International Nut and Dried Fruit Council) üyesi olduğunu kaydetti.