İspak Ambalaj’dan 200 Milyon Liralık Yatırım

Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımı yapan İspak Ambalaj, yaklaşık 200 milyon liraya mal olan yeni tesisi ile mevcut üretim kapasitesini 3 katına çıkararak, 2020’de 150 milyon avro ciro ve ihracata 75 milyon avroluk katkı hedefliyor.

Kibar Holding Grup şirketlerinden İspak Ambalaj, geçtiğimiz yıl Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımını gerçekleştirdi. İzmit’te bulunan Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ve yaklaşık 200 milyon liraya mal olan yeni tesis ile mevcut üretim kapasitesi 3 katına çıkarılacak. Yılda 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızı ile alanında Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumuna ulaşacak olan İspak Ambalaj, yeni fabrika ile 2020 yılında 150 milyon Euro ciro ve ihracata 75 milyon Euro’luk katkı hedefliyor.

“Yeni bir döneme girdik”

İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, yeni yatırım ile birlikte verimliliği ve etkinliği öne çıkartmanın, katma değeri yüksek işler yapmanın asıl olduğu bir döneme girdiklerini ifade etti. İspak Ambalaj’da hayata geçirilen bu yatırımın ile hem Türkiye ekonomisi adına, hem de ambalaj sektörü adına ileriye dönük önemli bir hamle olacağını vurgulayan Eser Erginoğlu, “Bu dönüşümü yakalamak üzere biz de, liderliğimize ve global marka anlayışımıza yakışır bir tesisi hayata geçirmenin gururu içindeyiz. Otomatik üretim sistemleri, simülasyonlar, yatay ve dikey yazılım entegrasyonu, siber güvenlik ve bulut teknolojileri kullandığımız yeni fabrikamızı tam olarak Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn ettik” dedi.

Avrupa’nın ilk 20 üreticisi arasına girecek

Dünya esnek ambalaj pazarının 100 milyar doları aştığını, Türkiye pazarının ise 600 milyon dolar civarında olduğunu bildiren Eser Erginoğlu, “Biz büyüme rotamızı değiştirmedik. Türkiye’nin kurulu kapasitesi, mevcut pazar büyüklüğünün yaklaşık 2 katı büyüklüğünde. Avrupa başta olmak üzere bölgede ihracatçı ülke konumunda olan Türkiye, özellikle gelişmekte olan Kuzey Afrika ve Ortadoğu ile büyümesini sürdüren Avrupa pazarında büyük bir oyuncu. Biz de ülkemizin pazardaki bu konumundan aldığımız güç ile 2020 yılında 150 milyon avro ciro ile Avrupa’nın ilk 20 üreticisi arasında olmayı amaçlıyoruz. İleri teknolojilerle donattığımız yeni tesisimizle, ülkemizin ihraç hacmine 75 milyon avroluk bir katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Çevre duyarlığı ön anda

Tamamı Avrupa menşeli son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılan yeni fabrika, 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulu. Gıda ve ilaç endüstrileri için hijyenik üretim alanlarına da sahip olan yeni fabrika, aynı zamanda AR-GE departmanı ile ambalaj tasarım merkezini de faaliyete geçiriyor. Çevre duyarlılığı yüksek olarak tasarlanan yeni fabrikada, yılda 5 bin ton solvent geri kazanım tesisi de kurularak, karbon ayak izinin minimum seviyeye indirilmesi hedefleniyor.