İspak Ambalaj, Dev Adımlarla Büyüyor

İspak Ambalaj, gerek yeni yatırımları, gerekse dış pazarlara yönelik atılımları ile büyümesini sürdürüyor. Türkiye’de bugüne kadar tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj tesisinin temellerini Haziran ayında atan İspak Ambalaj, bu fabrika ile üretim kapasitesini 3 katına çıkararak Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumuna ulaşmayı hedefliyor. Eylül ayında Avrupa’nın en büyük ambalaj fuarı olan Fachpack Fuarı’nda yeni teknolojilerini tanıtmaya hazırlanan İspak Ambalaj, ihracatta da atılım planlıyor.

Türkiye’nin önde gelen grupları arasında yer alan Kibar Holding şirketlerinden İspak Ambalaj, esnek ambalaj sektöründeki yeni tesis yatırımları, dış pazar hedefleri ve yüksek kalite anlayışına yönelik çalışmaları ile çıtasını her geçen gün yukarı taşıyor.

“Ambalaj Önemlidir” mottosu ile çalışmalarını sürdüren İspak Ambalaj, Haziran ayında, 200 milyon lira yatırım maliyeti ile Türkiye’de bugüne kadar tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj tesisinin temellerini attı. İzmit’te bulunan Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak yeni tesis ile mevcut üretim kapasitesini 3 katına çıkartmayı hedefleyen İspak Ambalaj, bu fabrikasını Kasım 2016’da devreye almayı planlıyor. İspak Ambalaj, yatırımın tamamlanmasıyla birlikte, yılda 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızı ile alanında Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumuna ulaşacak.

Yeni tesisin Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımı olduğunu belirten İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, özellikle gıda ve medikal ambalaj alanlarında portföyü genişletmeyi hedeflediklerini söyledi. Erginoğlu, 2020 yılına kadar iki lokasyonda üretim planladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bu yatırım ile hem ilimizde ve bölgemizde yeni istihdam yaratacağız, hem de Türkiye ihracatına katkımızı artıracağız. Yıllık 15 bin ton olan üretim kapasitemizi 35 bin tona, 225 olan mevcut çalışan sayımızı 450’ye çıkartmayı planlıyoruz. 150 milyon Avro ciro ile Avrupa’nın en büyükleri arasında yer almayı hedefliyoruz. Tamamı Avrupa menşeli son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılacak olan tesisimiz, 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Çevre duyarlılığı yüksek olarak tasarlanan yeni fabrikada, yılda 5 bin ton solvent geri kazanım tesisi de kurularak, karbon ayak izi minimum seviyeye indirilecek.”

İhracat hedeflerini büyüttü

Eylül ayında Avrupa’nın en büyük ambalaj fuarı olan Fachpack Fuarı’nda yeni teknolojilerini tanıtmaya hazırlanan İspak Ambalaj, ihracat hedeflerini de büyüttü. İspak Ambalaj, ilk kez katılacağı bu fuarda mevcut ürünlerinin yanı sıra, doypack, külah ve özel kesim kapak ürünlerinin tanıtımını yaparak uluslararası pazarda gücünü ortaya koyacak. İspak Ambalaj, 27-29 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Nuremberg kentindeki Exhibition Centre Nuremberg’de düzenlenecek olan Fachpack Fuarı’nda yeni nesil ambalaj teknolojilerini görücüye çıkaracak. Avrupa’nın en büyük ambalajlama, ambalaj teknolojileri ve lojistik fuarı olarak gösterilen fuarda sektörel fırsatları değerlendirecek olan İspak Ambalaj, Avrupalı yeni müşteriler kazanarak ihracatını artırmayı hedefliyor.

Gıda sektöründe ulusal ve uluslararası üst seviyede kalite ve uygunluk belgelerine sahip olan İspak Ambalaj, Fachpack Fuarı’nda mevcut ürünlerinin yanı sıra, doypack, külah ve özel kesim kapak ürünlerinin tanıtımını da yapacak ve yeni iş fırsatlarını araştıracak.

Mükemmellikte Kararlılık Ödülü’nü aldı

Yeni yatırımların yanı sıra gıda sektörüne hizmet veriyor olmanın bir gereği olarak; ulusal ve uluslararası üst seviyede kalite ve uygunluk belgeleriyle sürekli gelişimi hedeflediklerini vurgulayan Erginoğlu, “Bu yıl Mükemmellikte Kararlılık Ödülü’nde ikinci basamağa yükselerek, sektörümüzde bu dereceye ulaşmanın gururunu da yaşıyoruz” dedi.

Üretimde mükemmelliği tescilleyen, işyerlerinin rekabet gücünü arttırmayı amaçlayan, verimli bir çalışma ortamı yaratılması ve kayıpların ortadan kaldırmasına yönelik TPM sürecinde hızla üst basamaklara doğru ilerlediklerini söyleyen Erginoğlu, şunları söyledi: “İspak Ambalaj olarak, TPM Mükemmellikte Kararlılık Ödülü’nü (Award For Excellence in Consistent TPM Commitment) almaya bu yıl Mart ayında hak kazandık. TPM Ödülleri’nin ilk basamağı olan Mükemmellik Ödülü’nü ise 2012 yılında aldık. Gerek yeni yatırımlarımız, gerekse yüksek kalitemizi tescillemek adına yaptığımız çalışmalarla büyümemizi güçlü ve emin adımlarla sürdürüyoruz” dedi.

İspak Ambalaj, 40 yılı aşkın tecrübesi, yenilikçi ve ilerici ekibiyle esnek ambalaj sektörüne ürün ve hizmetler sunuyor. Her türlü işlenmiş gıda, şekerleme, çikolata, süt ve süt ürünleri, ilaç, kozmetik, içecek, beyaz eşya, izolasyon sektörleri için ambalaj çözümleri üreten İspak Ambalaj, ülkemizin ve dünyanın önde gelen birçok firmasına hizmet veriyor. İspak Ambalaj, Save Food, ESA ( European Snacks Association) ve INC ( International Nut and Dried Fruit Council) üyesidir.