İspak Ar-Ge Ekibiyle Yaratıcı Ambalaj Çözümleri Geliştiriyor

“1974’ten bu yana sözümüzü tutmaya devam ediyoruz” mottosu ile çalışmalarını sürdüren İspak Ambalaj, Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj tesisinde müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik yaratıcı ambalaj çözümleri geliştiriyor.

Deneyimli Ar-Ge ekibi ile ambalaj sektöründe rekabet gücünü günden güne arttıran Kibar Holding grup şirketlerinden İspak Ambalaj, “1974’ten bu yana sözümüzü tutmaya devam ediyoruz” mottosu ile çalışmalarına devam ediyor. Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik katma değerli ambalaj çözümleri üreten İspak Ambalaj, bu doğrultuda gıda güvenliği gereklerine uygun, maliyet avantajı ve kullanım kolaylığı sağlayacak yeni ürünler geliştiriyor.

Geçen yıl gerçekleştirdiği esnek ambalaj yatırımı ile yılda 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızına kavuşacak olan İspak Ambalaj, yeni tesis ile birlikte Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumuna gelecek. Sektör öncülüğü ve global marka anlayışına yakışır bir tesisi hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, “Otomatik üretim sistemleri, simülasyonlar, yatay ve dikey yazılım entegrasyonu, siber güvenlik ve bulut teknolojilerinin kullanıldığı yeni tesisimizi Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn ettik. Tamamı Avrupa menşeli son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılan tesisimiz gıda ve ilaç endüstrileri için hijyenik üretim alanlarına sahip. Tesisimizle birlikte AR-GE departmanı ve ambalaj tasarım merkezimizi de faaliyete geçiriyoruz” dedi.

Esnek ambalaj pazarına yönelik yeni projeler üzerinde çalışıyor

AR-GE çalışmaları ile sektörde fark yarattıklarını bildiren Eser Erginoğlu, şirketin 2020 hedefleri doğrultusunda esnek ambalaj pazarında yeni iş alanları oluşturmak istediklerini açıkladı. İç piyasada ihraç ürünleri üreten firmalarla bir araya gelerek ihracata yönelik katma değeri yüksek yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Kadın istihdamının önünü açıyor

Yeni tesisin faaliyet geçmesiyle birlikte kadın çalışan sayısında önemli oranda bir artış olduğuna dikkat çeken Eser Erginoğlu, sektöre bu konuda da örnek olmak istediklerini söyledi. Şirketin hedefleri arasında kadın çalışan sayısını artırmak olduğunu belirten Erginoğlu, tesiste kadın çalışanlara yönelik imkanlar oluşturduklarını vurgulayan vurguladı. “Sadece erkeklerin çalıştığı bir ortamdan ziyade, kadınlar ile beraber çalışan bir ekip bizim için çok daha önemli. Çalışanlarımızın yarısını kadınlardan istihdam edebilirsek, onlar için yeni iş alanları yaratmış oluruz” dedi.

Avrasya Amabalaj Fuarı’nda boy gösterecek

Avrupa’nın ilk 20 üreticisi arasına girme hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüklerine dikkat çeken İspak Genel Müdürü, “Üretimimizin yüzde 60’ını iç piyasaya sunarken yüzde 40’lık kısmını ihraç ediyoruz. Yeni tesisimizle birlikte ihracata ağırlık verip, bu oranı tersine döndürmeyi hedefliyoruz” dedi. Son yıllarda aralıksız katıldıkları 23. Uluslararası Avrasya Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nda bu yıl da ilgi odağı olacaklarını bildiren Eser Erginoğlu, “Fuarda esnek ambalaj ürünlerimizin yanı sıra son teknoloji ürünü Sanayi 4.0 ile donattığımız, alanında Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alan yeni fabrikamızı da tanıtacağız” dedi.

Avrasya Ambalaj Fuarı’nda boy gösterecek

İspak Ambalaj, ambalaj sektörünün dünya çapında yıldızlarının ödüllendirildiği WorldStar 2017 Dünya 0Ambalaj Ödülleri Yarışması’nda esnek ambalajlar kategorisinde “Kahve Kapsülü Alt Kapama ve Üst Folyo Ambalajı” ürünüyle “Worldstar 2017” Ödülü kazandı. Şirket daha önce de Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda esnek ambalajlar kategorisinde “Kahve Kapsülü Alt Kapama ve Üst Folyo Ambalajı” ürünüyle Bronz ödül kazanmıştı. üİspak Ambalaj, yenilenen web sitesi www.ispak.com ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.