İspak Ar-Ge Ekibiyle Yeni Çözümler Geliştiriyor

Deneyimli Ar-Ge ekibiyle yeni çözümler geliştiren İspak Ambalaj, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik katma değer sağlayan yaratıcı ambalaj çözümleri sunuyor.

“1974’ten bu yana sözümüzü tutmaya devam ediyoruz” mottosu ile çalışmalarını sürdüren Kibar Holding grup şirketlerinden İspak Ambalaj, bu doğrultuda yeni ürün ve üretim teknolojileri geliştiriyor. Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik katma değerli ambalaj çözümleri üreten İspak deneyimli Ar-Ge ekibi ile rekabetçi, sürdürülebilir ve gıda güvenliği gerekliliklerine uygun, alternatifler sunuyor.

Yeni projeler üzerinde çalışıyor

Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj tesisine sahip olduklarını belirten İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, Ar-Ge çalışmaları ile sektörde önemli bir fark yarattıklarını bildirdi. Şirketin 2020 hedefleri doğrultusunda esnek ambalaj pazarında yeni iş alanları yaratmak istediklerini açıklayan Erginoğlu, “İç piyasada ihraç ürünleri üreten firmalarla bir araya gelerek ihracata yönelik katma değeri yüksek yeni projeler üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Kadın çalışan sayısını arttırıyor

Yeni tesisleri ile birlikte, kadın çalışan sayısında önemli oranda bir artış olduğuna dikkat çeken Eser Erginoğlu, sektöre bu konuda da örnek olmak istediklerini söyledi. “Ambalaj sektörü renkli ve dinamik bir dünya. Kadınların özenli ve titiz oluşu bizim beklentilerimizle birebir örtüşüyor. Sadece erkeklerin çalıştığı bir ortamdan ziyade, kadınlar ile beraber çalışan bir ekip bizim için çok daha önemli. Çalışanlarımızın yarısını kadınlardan istihdam edebilirsek, onlar için yeni iş alanları yaratmış oluruz” diye ekledi.

İspak, ambalaj sektörünün dünya çapında yıldızlarının ödüllendirildiği WorldStar 2017 Dünya Ambalaj Ödülleri Yarışması’nda esnek ambalajlar kategorisinde “Kahve Kapsülü Alt Kapama ve Üst Folyo Ambalajı” ürünüyle “Worldstar Ödülü” kazandı. Şirket daha önce de Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda esnek ambalajlar kategorisinde aynı ürünüyle Bronz ödül kazanmıştı.

Avrasya Ambalaj Fuarı’nda boy gösterecek

Avrupa’nın ilk 20 üreticisi arasına girme hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüklerine dikkat çeken İspak Ambalaj Genel Müdürü, “Üretimimizin yüzde 60’ını iç piyasaya sunarken yüzde 40’lık kısmını ise ihraç ediyoruz. Yeni tesisimizle birlikte ihracata ağırlık verip, bu oranı tersine döndürmeyi hedefliyoruz” dedi. Son yıllarda aralıksız katıldıkları Uluslararası Avrasya Ambalaj Fuarı’nda bu yıl da ilgi odağı olacaklarını bildiren Eser Erginoğlu, “Fuarda esnek ambalaj ürünlerimizin yanı sıra son teknoloji ile donattığımız ve yüksek üretim hızıyla alanında Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alan yeni fabrikamızı da tanıtacağız” dedi. Sektörde trendleri belirleyen İspak Ambalaj, yenilenen web sitesi www.ispak.com ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.