İspak’tan Esnek Ambalaj Sektörüne Büyük Yatırım

2016 yılında Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımını gerçekleştiren İspak Ambalaj, Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn edilen tesisiyle yılda 40 bin ton üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. AR-GE departmanı ile Ambalaj Tasarım Merkezi’nin de yer alacağı tesis, yüksek üretim hızı ile alanında Avrupa’nın en büyüklerinden biri olacak.

Kibar Holding Grup şirketlerinden İspak Ambalaj, geçen yıl gerçekleştirdiği Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımı ile yılda 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızına kavuşacak. Yeni tesis ile birlikte Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumuna gelecek olan İspak Ambalaj, verimlilik ve etkinliği de ön plana çıkararak, katma değeri yüksek işler yapmanın asıl olduğu bir dönemi yaşayacak.

Global marka anlayışına yakışır bir tesis

İzmit Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesis ile ilgili bilgi veren İspak Ambalaj Genel Müdürü Eser Erginoğlu, yatırımın Türkiye ekonomisi ve ambalaj sektörü adına ileriye dönük önemli bir hamle olacağını ifade etti. Sektöre öncülük ederek global marka anlayışına yakışır bir tesisi hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Eser Erginoğlu, “Otomatik üretim sistemleri, simülasyonlar, yatay ve dikey yazılım entegrasyonu, siber güvenlik ve bulut teknolojilerinin kullanıldığı yeni tesisimizi Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn ettik. Tamamı Avrupa menşeli son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılan tesisimiz gıda ve ilaç endüstrileri için hijyenik üretim alanlarına da sahip. Tesisimizle birlikte AR-GE departmanı ve ambalaj tasarım merkezimizi de faaliyete geçiriyoruz” dedi.

25.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 60.000 metrekare alan üzerine kurulu olan yeni fabrikada çevre duyarlılığının da ön planda olduğuna dikkat çeken Eser Erginoğlu, “Yılda 5 bin ton solvent geri kazanım tesisimizi de kurarak, karbon ayak izinin minimum seviyeye indirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Ambalaj fuarında ilgi odağı olacak

“1974’ten bu yana sözümüzü tutmaya devam ediyoruz” mottosu ile çalışmalarını sürdüren İspak Ambalaj, Avrasya’nın bu alandaki en büyük organizasyonu olarak tanımlanan 23. Uluslararası Avrasya Ambalaj Endüstrisi Fuarı’na da katılıyor. Son yıllarda aralıksız olarak katıldığı fuarda esnek ambalaj ürünlerini sergileyecek olan İspak Ambalaj, yeni fabrikasını da yine fuarda tanıtma fırsatı bulacak. İspak Ambalaj, dünyanın dört bir yanından binlerce profesyonel katılımcının takip ettiği fuarın 2. holünde 203 B standında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Daha önce Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda esnek ambalajlar kategorisinde “Kahve Kapsülü Alt Kapama ve Üst Folyo Ambalajı” ürünüyle Bronz ödül kazanan İspak Ambalaj, WorldStar 2017 Dünya Ambalaj Ödülleri Yarışması’nda ise esnek ambalajlar kategorisinde “Kahve Kapsülü Alt Kapama ve Üst Folyo Ambalajı” ürünüyle “Worldstar Ödülü”ne layık görüldü. Sektörde trendleri belirleyen İspak Ambalaj, yenilenen web sitesi www.ispak.com ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.